Spørgsmål og svar

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive til: info@kariseuh.dk

Vi ønsker på opholdsstedet Karise Ungdomshus, at skabe så stor gennemsigtighed som muligt. Det betyder, at vi naturligvis står til rådighed, hvis der måtte være spørgsmål. Det kan være sagsbehandlere, der ønsker afklaring om aktuelle forhold, en ung som ønsker viden om livet på et opholdssted for unge, eller en forælder som har brug for svar på noget de er nysgerrige på eller undrer sig over. 

Eksempler på spørgsmål:

Kan man have venner på besøg i Karise Ungdomshus?
SV. :Ja, det kan man godt. Det er også muligt at have overnattende gæster i weekenden. Det skal blot være aftalt inden. Vi er altid glade for at støtte op om de unges venskaber, så venner er velkomne på opholdsstedet. 

Hvor gammel skal man være for at bo på karise Ungdomshus?

SV: Vi er et opholdssted for børn og unge. Vi modtager børn og unge i alderen 10-18 år. Der er mulighed for at blive boende længere, såfremt man af kommunen bevilges efterværn. Så kan man blive på Karise Ungdomhus til man er 23 år. 

Er der mødepligt i skolen?
SV. :Ja, du skal holde de aftaler vi indgår. Vi støtter naturligvis op omkring alle vores unges skole/uddannelse og erhvervsforløb. Det er i øvrigt vores vurdering, at vores elever er glade for at gå i vores skole, for den er god... :-)

Skal man selv betale for turene med ungdomshuset?
SV.: Nej, normalt ikke. I enkelte tilfælde i forbindelse med store ture, kan der blive tale om en mindre egenbetaling fra sin opsparing. Vi afholder som hovedregel en stor fælles skitur hvert år, samt søger at planlægge en række attraktive tilbud i løbet af sommerferien. Ture er en væsentlig del af livet på opholdsstedet Karise Ungdomshus.

Hvad betyder STU?
SV. Det betyder særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse. Alle unge under 25 har retskrav på en ungdomsuddannelse. STU uddannelsen er for de elever der for eksempel ikke er klar eller egnet til en af de øvrige ungdomsuddannelser. På Karise Ungdomshus tilrettelægger vi i samarbejde med anbringende myndighed STU-forløb for de unge, der er vurderet egnede til denne ordning.