Fra farlige til faglige oplevelser.

 

I et ungdomshus bor der unge mennesker. En stor del af unge menneskers liv er skolegang, uddannelse og de mange samtaler om fremtiden og de drømme og muligheder, der er i forbindelse med det. Det betyder naturligvis også, at der kommer perioder hvor de unge mennesker skal til eksamen.

For vores unge kan det betyde mange ting. Nogle unge har haft det vanskeligt med deres skolegang, med bøger, med tests og i det hele taget troen på at det kan blive en god oplevelse.

Det kræver et solidt motivationsarbejde, hvor vi sammen med de unge arbejder på at skabe et nyt narrativ, særligt de unges eget narrativ omkring deres formåen, ressourcer og i forlængelse af dette, de unges egen forventning til resultatet.

Som voksen betyder det, at vi prøver at skubbe på hvor det giver mening, og kompensere hvor vi ser behovet for dette. Vi holder lidt ekstra øje med deres døgnrytmer, søvnmønstre, deres kost. Vi indbyder til besøg fra venner og familie, får søskende forbi til overnatning, skaber afveksling, tilbyder støtte og er tæt på. Alt hvad der kan skabe ro, tryghed og give ny energi.

I år havde vi fire unge, der alle tog udfordringen op, som viste mod og sårbarhed og både forberedte og gennemførte deres eksaminer. Det har været fantastisk at se de unge virkelig udfordre sig selv og udvise netop den vilje og styrke som kommer til at hjælpe dem mange gange i fremtiden og netop ruste dem til den fremtid de selv ønsker.

Kæmpe tillykke til dem alle sammen.