Beboere

Velkommen til dig, der skal bo på Karise Ungdomshus. Karise Ungdomshus er et tilbud til unge i alderen 15-23 hvor der samlet kan bo 9 unge mennesker. På Karise Ungdomshus kan du bo, når du er i alderen 15-23. Vi tilbyder forskellige typer af indsatser, både det traditionelle opholdssted, observationsopgaver eller botræning, efterværn og udslusning.

På Karise Ungdomshus er det vores udgangspunkt, at alle har noget at tilføre fællesskabet, noget at byde ind med og at alle skal tilbydes plads til at udvikle sig. Det gælder også dig.

På Karise Ungdomshus vil vi gerne hjælpe dig, men vi stiller også krav. Meningen med dit ophold er at skabe tilstrækkelig ro omkring dig og din dagligdag. At skabe plads til at du kan mærke dig selv, samt blive dygtigere til det du allerede er god til. Men også at udfordre de områder, hvor du måske ikke er helt tryg. Så hjælper vi hinanden. Vi kan godt lide at lave aktiviteter sammen og vi tager gerne på ture sammen. Det kan være skiture til Norge eller Sverige, eller sommerferieture, der ofte går til udlandet. Nogle gange er det også spontane ture, hvor vi tager rundt i Danmark, hvor vi både lærer noget om vores land, de mennesker der bor der, men også om noget om hinanden.

I hverdagen bruger vi tid på at lære dig hvordan man klarer dagligdagen. Det gælder alt fra indkøb, transport, uddannelse, familie, fritidsinteresser, rengøring, madlavning og meget andet. Vi deltager også i lokale idrætsklubber og kan godt lide at gøre ting sammen.

På Karise Ungdomshus kan man kun bo hvis man selv vælger det. Vi forventer at det er et aktivt valg fra dig. Vi ønsker ikke at modtage nogen til “opbevaring”. Det betyder, at du skal være villig til at samarbejde med os. Du skal deltage aktivt, kun på den måde kan du få det bedre. Så lover vi, at du vil få det bedre, mens du bor på Karise Ungdomshus.

Det er vores erfaring, at de unge, der bor på Karise Ungdomshus, bliver rigtigt gode til at klare sig selv. Efter endt ophold formår de fleste at flytte for sig selv i egen bolig, hvor de ofte med et minimum af hjælp formår at klare dagligdagen.